Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

Чому Америку назвали Америкою?

Для європейців Америка стала відомою в 1492 році, після плавання Христофора Колумба. Але про те. що відкриті ним землі є новим материком стало відомо лише через декілька років. 
Колумб прожив все своє життя так і не дізнавшись про своє відкриття. Він вирушив у подорож на пошуки західного шляху до Індії, і припливши до берегів Америки був впевнений, що знайшов його. В оману мандрівника ввели місцеві мешканці, які
за своїми зовнішніми рисами були схожі на індіанців. 
Після відкриття Колумбом шляху до амеркианських берегів, сюди з Європи вирушали багато мандрівників. Одним із таких був італієць Амеріго Веспучі, який брав участь у складі декількох експедицій, що досліджували нові землі. Саме він першим у своїй праці написав проте, що це не Індія, а зовсім нові материки, які він назвав Новим Світом. 
У 1507 році картограф Вальдземюллер ознайомившись зі щоденниками мандрівок Веспучі, приписав йому відкриття нових материків і назвав їх Америкою. 
Але в історії є ще ішша веррсія. В часи плавання Колумба паралельно з ним експедицію до нового континенту здійснював англієць Джон Кабот, спонсором якого виступав італієць Рікардо Амеріко. Кабот приплив до Америки раніше Веспучі і назвав її на честь свого спонсора. А вже згодом Амеріго Веспучі взяв собі прізвище названого континенту. 
Ці дві версії документально підтвердженні і тому мають право на існування. 
На честь Христофора Колумба названа країна, міста, гори, площа, маяк, річка, вулиці та багато інших дрібних географічних об'єктів на карті світу.  


1 коментар: