Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

середу, 3 травня 2017 р.

Чому папуги вміють говорити?

Всім відомо, що папуги можуть говорити, але це не єдині птахи, котрі мають таку особливість. Деякі з птахів наділені здатністю копіювати різні звуки навколишнього середовища і до них крім папуг відносяться також ворони та шпаки. Тривалий час вчені не находили відповіді чому папугам вдається відтворити людську мову. За результатами останніх
досліджень, вчені виявили ядро з двох шарів нейронів в мозку папуг, що відсутні в інших птахів, і саме це дозволяє їм запам'ятовувати не лише окремі слова, а й цілі уривки з промов господарів. Результат генетичного аналізу показав, що дані ядра оточені шкірою з декількох шарів нейронів, схожих на горіх, і чим щільніший він буде, тим краще папуга буде запам'ятовувати та відтворювати слова. Вразі його ушкодження папуга втратить змогу говорити.
Практично всі види папуг можуть навчитися говорити, різниця лише буде в часі навчання та кількості слів, які вони можуть запам'ятати. Так, серед всіх видів папуг найбільше звуків може вивчити жако - в середньому до восьмисот слів.


Немає коментарів:

Дописати коментар