Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

четвер, 12 жовтня 2017 р.

12 жовтня - день в історії географії

12 жовтня 1492 року відбулася значна подія у світі, значення якої оцінили лише через десятиліття. В цей день, 525 років тому назад, іспанський мореплавець Христофор Колумб відкрив Америку. 

Своє перше плавання до американських берегів, Колумб розпочав 3 серпня 1492 року з метою знайти західний шлях до Індії. Після тривалого та виснажливого шляху через Атлантичний океан перший острів, який вони побачили з борта корабля острів Сан-Сальвадор, далі вони вирушили на південь,
де відкрили Багамські острови, Кубу, Гаїті та інші острови в Карибському морі. 
Христофор Колумб, як і вся його команда вважали, що вони знайшли західний морський шлях до Індії, тому що місцеві мешканці, що проживали на островах, були дуже схожі на індіанців. Тубільці мали багато золотих прикрас, які відразу привабили європеців. Після розповсюдження інформації про своє відриття та кількість багатств, які можна здобути на відкритих землях, почалася справжя лихоманка відкриттів та мандрівок. 
Сам Христофор Колумб здійснив загалом до американських берегів чотири подорожі, але він так все життя і думав, що відкрив західний шлях до Індії, а не нові материки. Тому нині можна знайти багато дискусій на тему чи можна вважати, що Колумб відкрив Америку, якщо він навіть про це не здогадувався. Що відкриті землі є новими материками зумів довести Амеріго Веспучі, на честь якого згодом і отримали назву нові материки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар