Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

середу, 13 грудня 2017 р.

13 грудня - день в історії географії

13 грудня 1577 року з англійського міста Плімут розпочалася одна з найуспішніших експедицій середньовіччя. Це був початок другої навколосвітньої подорожі, яку очолив англійський пірат Френсіс Дрейк. Він став першим англійцем, який здійснив навколосвітню подорож та першим з мандрівників, хто очолював навколосвітню експедицію від початку до її завершення. 
Ф. Дрейк був справжнім героєм в Англії, на відміну від Іспанії, де його вважали злочинцем, бо він часто нападав та грабував їх кораблі. Королева Єлизавета І, свого часу, нагородила Дрейка
титулом лицаря та віце-адмірала.
В офіційній версії про мету експедиції було оголошено, що Френсіс Дрейк на чолі ескадри з пяти кораблів пливе шукати вільні землі в Південній Америці. Насправді ж, мета подорожі перетнути Атлантичний океан, обігнувши Південну Америку та напасти на іспанські володіння на західному узбережжі материка.
Подорож була досить вдалою. Йому вдалося не лише значно збагатитися пограбувавши володіння іспанців в Перу, а й також відкрити найширшу протоку світу, що сьогодні названа на його честь. 
26 вересня 1580 року Френсіс Дрейк повернувся до Англії. І хоча із пяти кораблів залишився лише один, його експедиція вважається однією з найбільш вдалих того часу.   

Немає коментарів:

Дописати коментар