Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

четвер, 18 травня 2017 р.

Чому виникають сонячні затемнення?

Кожна людина хоч раз в своєму житті могла спостерігати сонячне затемнення. Зараз вони не викликають у людей страху, як це було у давнину, тому що всі знають, що це звичайний природний процес, а не містичне явище. 
У нашої планети є один супутник, всім нам добре відомий Місяць, який синхронно крутиться навколо Землі, а вона у своєю чергу - навколо Сонця. Іноді виникає ситуація, коли
Місяць стає в одну лінію із Сонцем, перекриваючи його, і як наслідок виникає явище, яке ми називаємо сонячним затемненням. 
Сонячне затемнення може бути повним або частковим, це залежить від того, як Місяць перекриває Сонце, а також від місця спостереження. Тінь Місяця на поверхні Сонця мешканці планети можуть  побачити лише в молодовика, коли та сторона супутника, що повернена до Землі, не освітлюється сонячним промінням. Але варто відмітити, що дане природне явище трапляється досить рідко. 
Діаметри Сонця та Місяця на небі майже збігаються, не дивлячись на те, що Сонце майже в 400 разів більше за Місяць. Це пояснюється тим, що Сонце від Землі знаходиться в 400 разів дальше ніж наш супутник. 
Протягом року в різних частинах нашої планети відбувається щонайменше два сонячні затемнення, але не більше пяти. За статистикою, в кожному конкретному місці на Землі повне сонячне затемнення виникає в середньому раз на 370 років.  


Немає коментарів:

Дописати коментар