Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

середу, 28 червня 2017 р.

Сіднейський оперний театр

Сідней по праву вважається найбільшим містом в Австралії. Свого часу претендував на звання столиці держави. Місто виросло на місці поселення перших переселенців з Європи в кінці XVIII століття, на південному сході материка. У всьому світі Сідней знають завдяки оперного театру, що є одним із символів міста.
Опера-хаус одна з найвідоміших архітектурних надбань в світі. Її впізнають через оригінальність даху, зробленої у вигляді вітрил.
Серед 233 претендентів, що подали свої заявки з проектами спорудження театру, переможцем став Йорн Утзон з Данії. За його малюнком, виконаним в стилі структуралізму, і почалося будівництво театру, яке тривало з 1959 по 1973 роки. Спочатку театр планували спорудити за 4 роки, але роботи затяглися через
роботи всередині будівлі. До початку спорудження, на місці зведення оперного театру знаходився спочатку форт, а потім спорудили трамвайне депо.
Оперний театр спорудили на території площею 2,2 гектара. Будівля спирається на сотні свай, що йдуть на 25 метрів в глибину. Вага всієї конструкції становить 161 000 тонн, при ширині 120 метрів і довжиною - 185 метрів. Це перший будинок в Австралії, яке будували з використанням підйомних кранів. Для будівлі використовували скло, що володіє унікальним кольором, зробленим на замовлення.

На відкритті Сіднейського оперного театру була присутня англійська королева Єлизавета ІІ, так як вона є і королевою Австралії. У 30-ту річницю оперного театру Й. Утзона нагородили Прітцкерівською премією за оригінальну архітектурну споруду.
У будівлі театру розташувалися: Сіднейський симфоничности Оркестр, Сіднейська танцювальна група, Австралійська опера і балет, словом, тут зосередився культурний центр Австралії. Оперний театр розрахований на більш півтори тисячі відвідувачів, що одночасно можуть в ньому бути присутнім. Всі зали театру мають дивовижну акустикою, що не залишить нікого байдужим.
Найбільшим залом театру є концертний зал, де розташований Сіднейський симфонічного оркестр. У цьому ж залі зберігається найбільший орган в світі.
За рік у театрі проходить близько 3 000 концертних програм для двох мільйонів відвідувачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар