Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

четвер, 13 липня 2017 р.

Золоті ворота Сан-Франциско

Міст «Золоті ворота» є без сумнівів одним із знаменитих в світі. Його спорудили з метою об'єднання двох округів міста Сан-Франциско, через однойменну протоку, що розділяє місто. Довгий час існувала думка, що побудувати даний міст неможливо через неспокійні води протоки і туман. У 1921 році інженерами був розроблений проект моста, але будівництво почалося через 12 років, після багатьох суперечок і заперечень з противниками будівництва в цій протоці.
Офіційною датою початку спорудження моста вважається 5 січня 1933 рік, а відкриття нового архітектурного надбання відбулося 27 травня 1937 року.
З початку будівництва моста «Золоті ворота» між Сан-Франциско і округом Марін існувала поромна переправа, яка діє з початку ХІХ століття. Чавунні деталі конструкції майбутньої будови робили на
металевих заводах, переправляючи потім їх портами через Панамський канал до Сан-Франциско. Перевезення всіх деталей тривала протягом 4 років.
Висота кожної опори від рівня моря становить 228 метрів. Висячий міст складається з двох колон з'єднаних шістьма поперечними балками. Відстань між центрами колон - 27 метрів, а ширина - 18 метрів. Загальна довжина моста понад 2,8 км, при вазі 895 тис. тонн. До 1967 року «Золоті ворота» були рекордсменом по висоті серед інших мостів у всьому світі.
За добу по ньому проїжджає понад 100 тисяч автомобілів, які рухаються по 6-ти смугової автостраді. Кількість смуг в південному і північному напрямок змінюється, в залежності від завантаженості траси в тому чи іншому напрямку. Швидкість руху машин тут обмежується до 70 км/год.
Використання моста в південному напрямку для легкових автомобілів є платним, крім швидкої допомоги, пожежників і поліцейських машин, і становить 6 доларів, а перетин в північному напрямку для всіх видів транспорту безкоштовно. Також безкоштовно мостом можуть користуватися пішоходи.

Але крім архітектурних рекордів, міст «Золоті ворота» відомий ще й сумними рекордами - за офіційними даними він є одним з найбільш частих місць самогубств. За весь період існування моста, тільки за неофіційною інформацією, тут було скоєно понад 1300 випадків суїциду. Стрибаючи в воду з моста висотою 75 метрів, тіло летить зі швидкістю 140 км/год., і після удару об воду, мало хто залишається в живих.

Немає коментарів:

Дописати коментар