Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

пʼятницю, 6 квітня 2018 р.

7 доказів, що Нідерланди – країна майбутнього

1. Це – єдина у світі країна, де немає безпритульних тварин

Нещодавно було офіційно підтверджено, що в Нідерландах не залишилося безпритульних кішок і собак. Влада країни досягла цього, не заподіявши їм абсолютно ніякої шкоди: вона надали тваринам права і досить серйозно карає людей, які жорстоко поводяться зі своїм вихованцями або залишають їх напризволяще.

2. У Нідерландах вперше з’явилися велосипедні доріжки і автомагістралі зі сонячними батареями
 Проект під назвою SolaRoad виник в результаті спільних зусиль уряду, приватної промисловості й університетів. Перша частина доріжки була відкрита в 2015 році. Її довжина становить не більше 100 метрів, і це вже величезний прорив в будівництві доріг майбутнього. Ідея полягає в тому, що сонячна енергія, яку продукує дорога, використовується для освітлення вулиць, підзарядки механічних і електричних транспортних засобів.

3. Станції для зарядки електромобілів стоять через кожні 50 метрів

Одна з найсильніших сторін Нідерландах― стійка мобільність. Тому зусиллями місцевої влади, котра робила спроби остаточно відмовитися від автомобільного палива, всюди були встановлені електричні станції. Вони стали життєвонеобхідні жителям міст, які використовують автомобілі нового покоління.

4. У Нідерландах є місто, в якому ніхто не користується автомобілями.

Нідерланське містечко Хаутен було визнане найбезпечнішим місцем у світі. На початку 1980-х років 4000 жителів міста прийняли стратегічне рішення ― посприяти використанню містянами велосипедного транспорту, поступово відучуючи їх сідати за кермо автомобіля з будь-якого приводу. Так, непомітно, майже у всіх жителів містечка стало звичкою катання на велосипеді.

5. Влада країни запроваджує поступову заборону на використання автомобілів на бензині

Всього через 7 років, до 2025 року, нідерландський уряд планує повністю заборонити в країні автомобілі на дизельних і бензинових двигунах. Крім того, вНідерландах скасовано податок на особистий транспортний засіб на альтернативних джерелах палива, у результаті чого ці автомобілі стали дешевшими на 15000 євро.

6. Через відсутність злочинців в країні закриваються в’язниці

У Нідерландах давно ведеться ретельна робота щодо зниження рівня злочинності, яка приносить державі успішні результати. З 2009 року через брак бранців в Нідерландах було закрито 19 в’язниць. За останніми даними, на 100 000 жителів в країні числиться всього 163 злочинці, що наполовину менше показників у Бразилії.

7. У Нідерландах є екодуки ― спеціальні мости для тварин, що мешкають в лісі

Ще одне з першорядних завдань нідерландських чиновиків ― захист диких тварин. Для того, щоб тварини могли переходити автомобільні магістралі без загрози власному життю, в країні було побудовано кілька спеціальних мостів, які дозволяють лісовим мешканцям безпечно рухатися з однієї частини лісу в іншу.

Немає коментарів:

Дописати коментар