Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

неділю, 17 червня 2018 р.

Незвичайні дерева світу

Томатне дерево

  Томатне дерево - рослина родом із Південної Америки. 
Після цвітіння на ній утворюються червоно-оранжені яйцевидні плоди, які з зовнішього вигляду нагадують томати, але смак плоди мають своєрідний із терпким присмаком.  


Огіркове дерево

Огіркове дерево білімбі вперше було помічене європейцями на острові Сокотра. Сьогодні цю рослину можна зустріти і в інших країнах: Бразилії, Колумбії, Еквадорі, Індії, Філіппінах, Індонезії. Дерево має висоту 4-5 метрів. Квіти та плоди білімбі використовують при виготовлені соусів, варення, напоїв та желе. 

Хлібне дерево 

Батьківщиною хлібного дерева є Нова Гвінея, а далі його завезли на інші острови Океанії. Одне дерево приносить до 700 плодів на рік. Мякоть дорослих плодів хлібного дерева печуть, варять, сушать, їдять сирими. Недостиглі плоди використовують як овочі, а зрілі, солодші - як фрукти. 

Тістечкове дерево
На островах Океанії росте ще один вид хлібного дерева, іменованого «тістечком». На його гілках дозрівають жовтуваті плоди, які за смаком нагадують еклери з кремом.


Ковбасне дерево
Плоди ковбасного дерева, або кигелії ефіопської, що мешкає в екваторіальній Африці, на жаль, неїстівні. Але з вигляду нагадують ліверну ковбасу. І користь від них все-таки є — з плодів ковбасного дерева виготовляються прикраси, посуд та амулети.

Немає коментарів:

Дописати коментар