Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Зник один з Гавайських островів

Дослідники порівняли фотографії Гавайського архіпелагу до урагану «Валака» в Тихому океані та після. З’ясувалося, що острів Східний повністю покрила вода.
Служба охорони рибних ресурсів і диких тварин США не змогла знайти Східний острів Гавайського архіпелагу після урагану «Валака». Справа в тому, що він повністю зник під водою.

Довжина цієї ділянки суходолу становила один кілометр, а ширина – 120 метрів, а значення для місцевої фауни було неоціненно. Острів для виведення потомства використовували тюлені-монахи та рідкісний вид зеленої черепахи.

Поки що вчені не можуть точно визначити, якої шкоди цей інцидент завдасть тваринам, але констатують, що ще декілька подібних випадків можуть призвести до зникнення деяких видів.
«На жаль, це не може бути сюрпризом, коли ти розумієш ризики майбутнього урагану і при цьому усвідомлюєш підвищення рівня Світового океану як фоновий чинник. Імовірність таких явищ збільшиться з наступною зміною клімату», – зазначає кліматолог із Гавайського університету Чіп Флетчер.

Немає коментарів:

Дописати коментар