Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

суботу, 6 липня 2019 р.

18 книг, які ви запам’ятаєте на все життя

Список книг наведений у довільному порядку. Досить важко і напевно не зовсім правильно розташовувати їх за місцями. Кожна із цих книг має свою історію і залишиться у вашій пам’яті.
Результат пошуку зображень за запитом "читання та коти"
 1. Теодор Драйзер «Трилогія бажань»
У книзі, що складається з трьох томів (1. Фінансист; 2. Стоїк; 3. Титан), описується життя відомого американського фінансиста Чарльза Єркса прототипом у книзі якого є Френк Каупервуд.
Тож, якщо вам хочеться поринути в минуле  другої половини ХІХ- поч.. ХХ ст.. дізнатися як розвивалася економіка у США у ті часи, то ця книга саме для вас.

2. Стівен Кінг «11.22.63»
Навіть якщо ви не любити фантастику, повірте, що ця книга вам сподобається. Ви перенесетеся у часі в кінець 50-х років ХХ століття, щоб спробувати змінити події, які відбулися. «Проживете» чотири роки  в минулому столітті, до 22 листопада 1963 року, щоб побачити чи можна було врятувати президента США Джона Кеннеді від загибелі.


3. М.Л. «Світло між двох океанів»
Якщо ви не дивилися фільм, то і не робіть цього доки не прочитаєте книгу. Так, ви зможете набагато глибше поринути в історію, співчувати і співпереживати героям, в деяких моментах очі будуть мокрими від сліз, але не думаю, що ви будете спокійно спати, доки не дочитаєте її до кінця.

4. Мішель Бюссі «Літак без неї»
Ця книга починається з трагічної події. Розбився літак. Чудом вдалося вижити лише трьохмісячному немовляті. Але як виявилося, на літаку було дві родини з дітьми однакового віку. І котрої ж сім'ї саме вижила дівчинка? Саме це і будуть намагатися встановити протягом всієї книги. Ви скажете, а чому б не зробити ДНК- тест та і все? Але події розпочатися в 80-х роках минулого століття, і цього тесту тоді ще не існувало. Досить цікава книга, тримає в напрузі до останньої сторінки.

5. Ден Браун «Код да Вінчі»
Напевно мало знайдеться тих, хто не чув про дану книгу. Я хоч і чула про неї давно, але прочитала лише років два тому. І пошкодувала, що не зробила цього раніше. Хоч ця книга є і художньою, але описуються деякі події, які заставляють задуматися, а що як це дійсно могло бути?

6. Джордан Белфорт «Вовк з Волл-Стріт»
Книга є автобіографією автора, який був одним із найбільших фінансових брокерів кінця ХХ століття. Він описує як йому вдалося досягти успіху, стати одним із найбагатших людей, а також іншу сторону багато життя, яку здебільшого приховують. Особисто мене книга вразила набагато більше ніж я від неї очікувала перед початком. Досить цікава.

7. Алекс Майклідіс «Мовчазна пацієнтка»
Дану книгу мені порадили купити в книжковому магазині, мотивуючи це тим, що вона дуже цікава. І вони були праві. Вам буде цікаво, якщо ви любити детективні історії. У книзі розповідається про дружину, яка вбила свого чоловіка. Вона зробила п’ять пострілів йому в голову і після перестала говорити. Шок? Чи щось набагато більше? Повірте, ви будете читати, і вам буде важко зупинитися, доки не дізнаєтеся цю історію до кінця. А кінець книги, я впевнена, вас вразить.

8. Колін Маккалоу «Ті, що співають у терні»
Я думаю, що цю книгу можна віднести вже до класики. Книга неймовірна в першу чергу тим, що коли ти читаєш її, то чітко уявляєш все що написано. У миті коли зачитуєшся, можеш навіть забутися, що ти читаєш книгу, а не дивися фільм. Навіть якщо ви бачили фільм, то все рівно прочитайте книгу. А якщо не бачили, то читайте обов’язково! У сюжеті книги описується життя трьох поколінь сім'ї Клірі. Події починаються в 1915 році, коли родина переїхали з  Нової Зеландії до Австралії і охоплює майже півстоліття. Історія цієї книги про неймовірне та заборонене кохання, яке не залишить нікого байдужим, і заставить вас співпереживати героям та хвилюватися за них до останнього.      

9. Маріо Пюз'і «Хрещений батько»
Кримінальний роман в якому описується про главу клану Дон Віто Корлеоне та сицилійську мафію в Америці в 40-ві роки ХХ ст... Цей роман є класикою американської літератури, за мотивами якого знято однойменний фільм. Книга про сильний характер, родинні відносини, справедливість та відповідальність. Сюжет в книзі розвивається дуже динамічно, і ви будете не в змозі відірватися від неї, доки не дочитаєте до кінця.

10. Ювал Ной Харарі «HOMO DEUS: людина божественна»
Прочитавши назву книги вам могло здатися, що вона про релігію. Це зовсім не так. Точніше, не тільки про неї. Книга неймовірно цікава, прочитавши її ви набудете нових знань та вражень. В ній розглядається багато цікавих тем, деякі з них, можливо, в залежності від ваших поглядів, викликають у вас критику. Але потрібно дивитися на історію та події, що відбуваються під різними «кутами». В книзі розповідається про розвиток науки та про можливі наслідки, які можуть бути, в першу чергу, для нас з вами та нашого подальшого життя. Зізнаюся, це єдина книга, яку я не дочитавши до кінця, почала читати її спочатку, бо хотілось краще запам’ятати все прочитане. Книга не залишить вас байдужими, а дочитавши до останньої сторінки, ви зрозумієте, що на багато речей будете дивитися зовсім по-іншому.

11. Ювал Ной Харарі «21урок для 21 століття»
З одного боку цю книгу можна вважати продовженням попередньої книги, але її можна прочитати і окремо. На відміну від попередньої книги, де описується здебільшого, що нас чекає в майбутньому, в даній книзі описується вже те, що нас очікує протягом ХХІ ст.. та погляд автора на ці події. Ці книги має прочитати кожен, щоб задуматися про наше життя та почати змінюватися, поки є час все виправити. Не можна змінити всіх, але кожен може змінити себе. Якщо захоче звісно. До речі, більшість з того, що описано в сюжеті, як розвиватимуться технології в ХХІ ст.. вже відбувається зараз в багатьох розвинутих країнах.

12. Грегорі Девід Робертс «Шантарам», «Тінь гори»
Захоплива книга в двох томах, яка описує події життя автора. Прочитати має кожен, кого приваблюють книги про мандрівки, пригоди та звісно ж кохання. Основна дія роману відбувається в 80—х роках в Індії, місті Бомбеї (нині Мумбаї). Ця книга захопить вас з перших сторінок і будете співпереживати герою до останнього. Цікава, інтригуючи історія, яка залишиться в вашій пам'яті назавжди. Тож, якщо ви не були в Індії, і вам цікаво відвідати цю країну, почитайте дану книгу, вона вас не розчарує.

13. Даніел Кіз «Квіти для Елджерона»
Ця книга відноситься до наукової фантастики. Головний герой Чарлі Гордон розумово неповноправний. Одного разу йому пропонують взяти учать в науковому експерименті зі штучного покращення інтелекту за допомогою операції. Якщо все пройде добре, він може стати одним із найрозумніших, але чи варто ризикувати всім? Книга дуже цікава, вона дозволить подивитися на світ іншими очима. Ця розповідь не залишить нікого байдужим!

14. Лоран Біне «HHhH: голову Гімлера звуть Гайдріх»
Коли я в подарунок отримала цю книгу, то з її назви, мені здалася вона не дуже цікавою. Але зрозуміла, що я дуже помилялася, коли почала її читати. Це історична книга, в якій описується про підготовку та здійснення операції «Антропоїд». Метою даною операції було вбивство Рейнгарда Гайдріха – державного та політичного  діяча нацистської Німеччини, начальника ґестапо та того, хто спланував «остаточне вирішення єврейського питання». Автор опрацював багато архівів та різних історичних джерел, щоб описати всі події найбільш точно та правдиво. Книга одночасно цікава, бо описує реальні історичні події, але і досить моторошна місцями. Коли читаєш, що пережили люди, як жорстоко їх вбивали, просто через те, бо хтось вирішив, що вони гірші за інших, стає дійсно страшно, але прочитати її потрібно обов’язково.

15. Дін Бернетт «Наш дивакуватий мозок»
Тут досить легкою та доступною мовою описано про особливості нашого мозку, його вплив на нашу поведінку. Вам цікаво дізнатися чому ми зустрівшись із знайомою людиною можемо не згадати її імені? У чому причина комплексів та фобій? Або чому нас укачує в автобусах чи на морі? Ці та багато інших цікавих відповідей можете знайти в даній книзі. Тож якщо вас цікавлять наукові книги, читайте!

16. Карлос Руїс Сафон «Тінь вітру»
Розпочавши читати цю книгу, ви навряд чи її відкладете або ляжете спати, доки не дочитаєте до останньої сторінки. Вона заінтригує з перших сторінок. В основі сюжету юний герой Даніель, який випадково знаходить книгу невідомого автора та прочитує її за одну ніч. Ця книга кардинально змінила його життя. Протягом наступних двадцяти років він намагатиметься розгадати таємниці тієї книги. В книзі переплетено багато різних сюжет, але найбільше це  історія про віддане кохання, заради якого тільки і варто жити.

17. Джордж Оруел «1984»
Цей роман-антиутопія написаний в 1948 році. В ньому автор описує світ, яким він стане у недалекому майбутньому. Книга заставить вас задуматися, а головне зрозуміти, що деякі речі, описані в книзі, уже дійсно відбуваються у нашому житті. До речі, якщо не читали книгу автора «Колгосп тварин», обов’язково прочитайте, і подумайте, чи нічого вона вам не нагадала?

18. Стівен Кінг «Зелена миля»
Історія у книзі викладається як спогад літнього чоловіка, який працював охоронцем у в’язниці «Холодна гора», де утримувалися ув’язнені, які очікують страти на електричному стільцеві. Одного разу до в’язниці прибуває афроамериканець Джон Коффі, якого засудили до страти. Та чи дійсно він винен? Як іноді не справедливо виявитися не в тому місці і не в той час. За мотивами цієї книга знято однойменний фільм, але якщо не бачили його, прочитайте спочатку книгу, яким би не був хорошим фільм, але на мою думку, книги більш передають переживання героїв.  

P.S. Звісно, що це далеко не всі цікаві книги, які варто прочитати. Продовження буде...😊

Немає коментарів:

Дописати коментар