Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

понеділок, 16 березня 2020 р.

ТОП-7 пізнавальних Youtube-каналів

Добірка YouTube-каналів про науку та відкриття українською мовою.
Останнім часом на YouTube з'являється все більше пізнавальних каналів українською мовою, що популяризують науку, інноваційні ідеї та технології. І це чудово! Адже це неймовірна можливість дізнатися щось цікаве самим та поділитися своїми знахідками з учнями. Ми підготували для вас добірку з семи неймовірно цікавих каналів, де кожен педагог обов'язково знайде щось корисне для себе та для своїх вихованців!

WiseCow

WiseCow – це цілий відеолекторій про мистецтво, історію, культуру, літературу, кінематограф, журналістику, театр... І це ще не все! Цей канал – величезний масив корисної інформації, яка може вразити навіть освічену людину. 


Мета проєкту – надати жителям України можливість отримати корисні та важливі знання з найрізноманітніших сфер науки і культури. І все це безкоштовно! Такі відео можна просто переглядати на дозвіллі, або ж використовувати уривки з лекцій під час проведення уроків. Дітям буде цікаво, гарантуємо!

Ukraїner

Ukraїner було створено як альтернативу National Geographic. Контент каналу точно сподобається поціновувачам інтелектуальних медіа та неочікуваних географічних відкриттів на території України. Так-так, у нас теж є багато цікавенького! Отже, перш ніж захоплюватися іншими країнами, варто вивчити свою! І це можна зробити за допомогою Ukraїner, адже мета каналу – детально дослідити історичні пам'ятки України та показати нашу країну такою, якою ми її не знаємо. 


Відеоролики Ukraїner доречно використовувати під час проведення виховних годин, на заняттях із географії, історії та навіть із біології чи музики.

ToBeUkrainian – Переклади українською

Автори цього каналу збирають із мережі Інтернет цікаві англомовні відео з математики, фізики, хімії, біології тощо. Усі відеоролики перекладено та озвучено українською мовою, а в описі до кожного з них є посилання на відео мовою оригіналу. Цим можуть скористатися вчителі або учні, які хочуть удосконалити знання з англійської. 


Учителі можуть використати контент «toBeUkrainian» на заняттях, пов'язаних із точними науками. Але для загального розвитку такі відео можна продемонструвати і під час виховної години чи інтегрованих уроків. 

Alpha Centauri Ukraine

Чому така назва? Бо Альфа Центавра – найближча до Сонця зоряна система. Група ентузіастів, яка створила канал, займається популяризацією науки і прагне зацікавити космосом молоде покоління. І старше теж! «Alpha Centauri» регулярно проводить прямі трансляції космічних запусків та публікує ролики NASA і Європейського космічного агентства в українськомовному перекладі. Відеоконтент із цього каналу доречно показати на заняттях із астрономії, фізики чи географії.

15x4 Talks

Канал «15х4» публікує науково-популярні відеолекції, що тривають близько 15 хвилин. Коротко, цікаво та корисно! За ідеєю створення каналу стоїть бажання авторів популяризувати науку і зробити важливі знання для людства більш доступними. Зазвичай, спікерами виступають молоді вчені та фанати науки, які прагнуть розказати людям щось цікаве та неймовірне, поділитися своїми знаннями та захопити новими фактами.  


На каналі є відео про кібербезпеку, астероїди, ДНК, антиутопії, цифровий фольклор, хімію мозку та багато іншого. Тут кожен учитель-предметник знайде для себе корисну інформацію, яку потім може використати на уроках.

NEED / animation studio

NEED – канал із анімаційними відеороликами, який розповідає про складні речі простими словами. Автори у кожному ролику висвітлюють корисні та важливі для суспільства теми: проблема кліпового мислення та псевдонауки в Україні, як нами маніпулюють, функція в математиці, цікаві факти про вулкани тощо. Важливих цікавинок неймовірно багато!


Учителі можуть використовувати ці відеоролики на заняттях як для загального розвитку дітей, так і для пояснення складних для розуміння тем.

TED-Ed

Усі відео на цьому каналі озвучено мовою оригіналу (англійською), але для зручності можна ввімкнути у налаштуваннях субтитри українською мовою.
Який контент має «TED-Ed»? Це анімаційні відео з історії, географії, біології, хімії, літератури, психології, математики, фізики та інших сфер науки. Такі відео точно зможуть урізноманітніти ваші заняття! А ще вони допоможуть удосконалити знання дітей із англійської мови. 
А які пізнавальні канали знаєте ви? Або що хотіли б побачити? 

Немає коментарів:

Дописати коментар