Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

Національний парк Йеллоустоун

Йеллоустоун є найстарішим національним парком у світі, що був заснований 1 березня 1872 року у США. Площа складає майже 900 тис. га.
Парк відомий у всьому світі і щороку сюди приїзджає більше двох мільйонів туристів щоб побачити наживу чарівну природу, величні гейзери та супервулкан Йеллоустоун, які знаходяться на його території. 
В межах парку розташоване найбільше в США гірське озеро площа якого становить 350 кв.км. а глибина більше 115 м. 
Більшість річок парку є гірськими, протікаючи тут мільйони
років утворили дивовижні каньйони. Найбільші річки це Йеллоустоун, що витікає з однойменного озера (є найбільшою притокою річки Міссірі) та річка Снейк (найбільша притока річки Колумбія).
В національному паркі розташовано близько трьохсот водоспадів. Найбільшим з них є Нижній водоспад Йеллоустоун висотою 94 м.
Вулканічна діяльність триває і донині, про що свідчать зареєстровані слабкі поштовхи землі. Наслідком вулканічної діяльності є також розташування в парку великої кількості гейзерів (половина від всіх гейзерів у світі). Найвищий гейзер світу "Пароплав" знаходиться на в Йеллоустоуні, що викидає  стовп гарячої пари та води на висоту 90 м.
Найвідомішим гарячим джерелом планети є "Різнобарвне джерело" глибина якого до 50 метрів, а площа 80 на 90 м. Унікальний колір йому надають бактерії та водорості, що мешкають в теплих водах (біля 70 °С) джерела.
Ну звичайно, що крім перерахованих дивовижних обєктів національного парку, туристів приваблює величезна кальдера супервулкану Йеллоустоун, яка утворила внаслідок катастрофічного виверження, яке відбулося 640 тис. років тому назад. Значна частина парку розташоване саме в межах цієї кальдери.  
Національний парк Йеллоустоун охороняє безліч представників тваринного і рослинного світу вже півтора століття, що зберігає природу нетронутою від господарської діяльності людей. 


Немає коментарів:

Дописати коментар