Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

пʼятниця, 21 квітня 2017 р.

Що таке циклон?

Слово "циклон" ми найчастіше можемо почути під час прогнозу погоди по радіо або телебаченню. Але що воно означає і якої погоди слід очікувати коли говорять про наближення циклону ви зможете дізнатися з цієї статті. 
Циклон - це є атмосферний вихор, який має низький тиск в центрі, а на краях переферії високий тиск, тому вітри дмуть від країв до центру. Чим більший перепад тиску між високим та низьким, тим більша
швидкість вітру. 
Циклони зявляються на нашій планеті постійно із-за її обертання і в різних місцях, але бувають різної сили та розмірів, від слабких до ураганів, які можуть зруйнувати цілі міста. 
Якщо дивитися на циклон із космосу то він виглядає як величезний атмосферний вихор із хмар всередині якого "око". Повітря в циклоні закручується в північній півкулі проти годинникової стрілки, а в південній - навпаки "за".  
Для циклонів характерна хмарна погода з опадами. Влітку коли приходить циклон, то він приносить похолодання та зливи, а взимку - послаблення морозів, опади, які можуть випадати як у вигляді снігу, так і дощу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар