Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

середу, 19 квітня 2017 р.

Як утворюється міраж?

Міраж – це одна з найпоширеніших оптичних ілюзій, що виникає внаслідок заломлення променів світла на межі між шарами повітря, які різко відрізняються по своїй температурі, коли вгорі тепліше, ніж внизу. І деколи в результаті міражу спостерігач крім реально існуючого віддаленого об'єкта бачить також його відображення в небі.
Міраж міста Чикаго (17.04.2017)

 У історії є приклади міражів, наприклад, образ калюжі на дорозі або в полі чи в пустелі. А так само відомі випадки, коли одночасно
декілька людей бачили величезні міста, що висять в небі.
Ми бачимо міражі завдяки тому, що світло відбивається від них і потрапляє нам в очі. Зазвичай ці промені потрапляють нам в очі по прямій. Тому, коли ми дивимося вдалину, ми бачимо тільки ті предмети, які знаходяться над лінією горизонту.
Одним з найвідоміших місць, де можна побачити красиві міражі, є Сіцілія. Місто Мессіна відбивається в небі, і примарні замки як би пливуть в повітрі. Італійці називають це Фата Моргана на честь Моргани Ле Фей – злої чаклунки, що викликала ці міражі.

Цікаво, що найяскравіші і чіткіші видіння виникають не в пустелі,  як прийнято вважати,  а в умовах екстремального холоду - на Алясці. Аляска на сьогодні, одне з самих кращих місць для появи міражів. Там, навіть створено суспільство по вивченню цього явища, яке фіксує усі міражі в спеціальний журнал.






Немає коментарів:

Дописати коментар