Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

суботу, 13 травня 2017 р.

13 травня - день в історії географії

13 травня 1787 — перший корабель із каторжниками вирушив з Англії до Австралії

Австралія, що є однієї з найрозвинутіших країн світу, має свою історію заселення та освоєння материка. До XVIII століття територію Австралії заселяли лише корінні мешканці - австралійські аборегени, доки в 1770 році англійські мореплавці на чолі з капітаном Джеймсом Куком не висадилися на східне узбережжя материка і встановили своє володіння. Поступово відбувалося заселення континенту англійцями, головним чином за рахунок
відправлення до Австралії злочинців та каторжників з Англії. З 1787 року населення материка стабільно зростало,  що згодом привело до утворення 6 самостійних колоній. Відкриття великих родовищ золота та розвиток вівчарства з середини ХІХ століття пожвавив привлив імігрантів до континенту, де потреба була в великій кількості робочої сили.

1 січня 1901 року всі колонії Австралії об'єдналися і утворили федерацію Австралійський Союз. З того часу країна входить до Співдружності націй (асоціація незалежних держав, що раніше входили в Британську імперію), тобто Австралія є конституційною монархією на чолі якої править англійська королева Єлизавета ІІ. 
Нині в Австралії проживає близько 22 млн. осіб, більшість яких є нащадками перших переселенців з Англії. 
Королева Австралії Єлизавета ІІ


Інші події 

Цього ж дня 1989 року близько двох тисяч студентів оголосили голодування на пекінській площі Тяньаньмень, вимагаючи проведення в Китаї демократичних реформ.
Протест тривав з 15 квітня по 4 червня, коли уряд Китаю вчинив силовий розгін демонстрантів з використанням армійських підрозділів, внаслідок чого загинули сотні протистуючих.  




Немає коментарів:

Дописати коментар