Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

неділю, 30 грудня 2018 р.

ТОП-20 фільмів для новорічного настрою

НЕВДОВЗІ НОВИЙ РІК, А ЦЕ ОЗНАЧАЄ, ЩО НАСТАВ ЧАС ПРИКРАШАТИ ЯЛИНКУ, ДУМАТИ НАД МЕНЮ, ДИВИТИСЯ НОВОРІЧНІ ФІЛЬМИ і відпочити від роботи😊

Диво на 34-й вулиці
(Miracle on 34th Street, 1994, США, мелодрама, фентезі)


Маленькі діти щиро вірять в дива і завжди з завмиранням серця чекають найчарівнішого свята року. А шестирічна Сюзан знає «секрет» і не вірить у Санта-Клауса. Вона, як і всі діти, складає свій різдвяний список для Санти, не розраховуючи отримати найбажаніші подарунки. Але диво відбувається після зустрічі з Санта Клаусом у великому нью-йоркському універмазі «Коул». Сюзан розуміє: Санта і справді найсправжнісінький, і її заповітні мрії обов’язково збудуться.

Відпустка за обміном
(The Holiday, 2006, США, мелодрама, комедія)



Дві абсолютно різні, незнайомі одна з одною жінки знаходять одна одну на сайті обміну житлом і вирішують помінятися будинками, щоб відпочити від своїх проблем і невдалого особистого життя. На цілих два тижні одна з них відправляється в сонячну Каліфорнію, а інша в засніжену англійську провінцію. І кожна на новому місці зустріне своє щасливе Різдво!

Сім’янин
(The Family Man, 2000, США, драма, комедія, фентезі)


Джек — президент великої інвестиційної компанії, любитель розкішного життя і красивих жінок. Він упевнений, що у нього є все для повного щастя. Але одного разу вранці він прокидається поруч зі своєю колись колишньою подругою, а тепер дружиною, у дворі на нього чекає мінівен, а в маленькій вітальні двоє чарівних дітей. Джеку випала можливість вибрати: повернутися до колишнього життя, яке він вважав щасливим або ж вибрати сім’ю і непрестижну роботу. Повірте, незважаючи на велику кількість комічних ситуацій, які тепер є невід’ємною частиною його життя, Джека чекає непростий вибір.

Один вдома
(Home Alone, 1900, США, комедія)


Цей фільм став класикою і невід’ємною частиною новорічних свят. Історія про маленького Кевіна, якого в поспіху зборів на літак забули вдома батьки. Хлопець проводить час, розважаючись як може: замовляє улюблену піцу, дивиться бойовики, які не дозволяли дивитися дорослі, грає в ігри і їсть кілограмами морозиво. Але все ж, Кевін розуміє, що сумує за своєю великою родиною, яка виявивши пропажу, намагається вилетіти з Парижа назад в Чикаго. Залишитися одному на свята не найвеселіше, та й, як виявилося, небезпечне заняття. Кевіну стає не по собі, коли він підслуховує розмову грабіжників, які хочуть проникнути в його будинок. Він продумує план з різними пастками, адже зараз він господар і повинен захищати свій дім!

Сім’я напрокат
(Borrowed Hearts, 1997, Канада, драма, фентезі)


Можна взяти напрокат авто або якусь техніку, можна зняти квартиру, а можна орендувати сім’ю. Кетлін і її семирічна дочка Зої погоджуються підіграти холостому бізнесменові Сему, яким потрібна сім’я для вдалої операції з мексиканським інвестором Ксав’єром. Все б пройшло «як по маслу», але Зої вирішила, що Ксав’єр — її ангел-охоронець, який поверне їй справжнього батька. Ангел Ксав’єр насправді чи ні, але Сем і Кетлін закохуються один в одного.

Міцний горішок
(Die Hard, 1988, США, малий, трилер)


Вирушаючи на Різдво до дружини і дітей в Лос-Анжелес, поліцейський Джон МакКлейн і не підозрював, що потрапить у справжню халепу. Джон приїхав за дружиною Холлі на різдвяну вечірку, яка проходила в одному з хмарочосів, але виявилося, що будинок захопили терористи і безліч людей стали заручниками. Бандити вимагають доступ до сейфу, що знаходиться в будівлі і не зупиняться, поки не отримають своє. МакКлену належить власноруч боротися зі злочинцями, щоб звільнити заручників.

Поганий Санта
(Bad Santa, 2003, Німеччина, США, драма, комедія)


Віллі — незвичайний Санта-Клаус. Раз на рік на Різдво він разом зі своїм напарником грабує черговий універмаг. До того ж у минулому він відсидів у в’язниці, був не один раз одружений, а нині Віллі — хтивий алкоголік і невдаха. Він у прямому сенсі — поганий Санта! Але знайшовся хлопчина, який все ж таки у нього повірив. І Віллі доведеться творити справжні чудеса, щоб цього разу довести задумане до кінця!

Вартові легенд
(Rise of the Guardians, 2012, США, мультфільм, фентезі)


Вартові легенд захищають дітей, їх надії і мрії, дива і дарують радість. Але в добрій казці завжди є лиходій – злий дух Бабай хоче забрати у дітей мрії і замінити їх на страхіття, щоб діти перестали вірити в чудеса і Вартових. Санті, Великодньому кроликові, Зубній феї і Сенді доведеться об’єднати зусилля і вступити в бій з Бабаєм. На допомогу Вартовим приходить непосидючий дух зими — Джек Холод. Щоб перемогти кошмари, Джеку потрібно зрозуміти, хто ж він, що робить його особливим і чому дітям потрібно вірити в нього.

Ґрінч – викрадач Різдва
(How the Grinch Stole Christmas, 
2000, США, Німеччина, фентезі, комедія)



Жив-був в місті Хтограді чоловічок, і звали його — Ґрінч. Був він весь зелений і волохатий, ніхто його не любив. Жив він на високій горі з єдиним своїм другом, псом на ім’я Макс, затамувавши образу на мешканців містечка. Найбільше Ґрінч ненавидів Різдво. І ось одного разу злобний житель гори вирішив покінчити з цим святом раз і назавжди. Поки безтурботні хтовичі солодко спали в передсвяткову ніч, віроломний Ґрінч вирішив вкрасти у городян їх Різдво.

Щоденник Бріджет Джонс
(Bridget jones’s Diary, 2001, 
Великобританія, Франція, США, мелодрама, комедія)



Бріджит Джонс — незаміжня 32-річна жінка з комплексами з приводу зайвої ваги. Але, що найголовніше, Бріджет — зовсім одна. На Різдво, яке вона, як правило, проводить в будинку батьків, мати знайомить її з розведеним Марком Дарсі. Однак Дарсі не стає для Бріджит «чоловіком мрії» — навпаки, між ними з’являється антипатія, а сама Бріджет без розуму від свого чарівного начальника Деніела. З першого дня нового життя міс Джонс вирішує вести щоденник, в який вона буде записувати свої майбутні досягнення і перемоги. Але виявилося, що здійснити мрії і знайти справжню любов набагато складніше, ніж це уявляла героїня.

Реальна любов
(Love Actually, 2003, Великобританія, США, Франція, 
драма, мелодрама)



Сюжет складається з десяти історій, що паралельно розвиваються. Дія фільму відбувається в кінці 2003 року, починаючись за 5 тижнів до Різдва. Кульмінація всіх сюжетів припадає на святвечір, коли дія фільму химерним чином переплітає між собою всіх персонажів. Адже любов буває різна — незабутня і недосяжна, викликаюча жаль і екстатична, несподівана і небажана, незручна й незрозуміла, невишукана і нерівна. Любов воістину править усіма навколо. Від прем’єр-міністра, що миттєво закохався в співробітницю свого апарату, — до письменника, який втік на південь Франції, щоб склеїти своє розбите серце.

Кучерява Сью
(Curly Sue, 1991, США, драма, комедія)


Маленьку дівчинку Сьюзен, яку всі називають Кучерява Сью, разом зі своїм опікуном Біллом доля закинула в саме серце Чикаго. У Білла немає дому і роботи, але він прагне забезпечити Сью як може, провертаючи дрібні афери. Він каже: «Ми це робимо, не порушуючи закони. Точніше, не порушуючи хороші закони…». Одного разу Білл інсценує невелике ДТП, удаючи, що його збила машина. Водієм цієї машини виявляється адвокат Грей Еллісон, незаміжня і успішна жінка. Грей в якості вибачення годує Білла і Сью вечерею. Незабаром на тій же підземній парковці Грей знову збиває їх, цього разу випадково, і запрошує його та Сью тимчасово пожити у неї вдома.

Інтуїція
(Serendipity, 2001, США, мелодрама, комедія)


В один метушливий зимовий день, посередині нью-йоркської юрби Джонатан зустрів Сару. Дві незнайомі людини в охопленому передноворічною лихоманкою місті виявляють, що їх нездоланно тягне один до одного. І вони вирішують перевірити долю: він пише свій телефон на банкноті, вона — у книзі. Купюру розмінюють, а книгу здають букіністу. Джонатан і Сара впевнені: «Якщо долі буде завгодно — ми зустрінемося знову».

Різдвяна історія
(A Christmas Carol, 2009, США, мультфільм, фентезі)


Ця вікторіанська повчальна історія про старого та жорстокого скупердяя Ебенезера Скруджа, який ненавидить радість і свята та який протягом однієї ночі змінюється на все життя. Всього за ніч до Ебенезера приходять три примари: Дух Минулого Різдва, Дух Справжнього і Дух Майбутнього Різдва, які на прикладах і спогадах його життя допомагають Скруджу поглянути на свята і оточуючих його людей по-іншому.

Чотири Різдва
(Four Christmases, 2008, Німеччина, США, мелодрама, комедія)


Бред і Кейт зустрічаються вже три роки, вони живуть разом, відвідують уроки танців, розважаються і проводять різдвяні канікули. Вони ідеальна пара і при цьому — затяті противники шлюбу і сімейних уз. Напередодні чергового Різдва, коли всі сім’ї, традиційно збираються разом, Кейт і Бред збираються летіти на Фіджі, але всі авіарейси скасовано через сильний туман, а наші герої потрапляють в теленовини. Тепер їм не вдасться втекти від своїх родичів, і доведеться відвідати цілих чотири Різдва.

Чарлі і шоколадна фабрика
(Charlie and the Chocolate Factory, 2005,
США, фентезі, комедія)



Хлопчик Чарлі Баккет з бідної сім’ї, живе з батьками, двома бабусями і двома дідусями в невеликій хатинці. В один день йому дістається золотий квиток — пропуск на шоколадну фабрику Віллі Вонки. Тільки уявіть: трав’яні пагорби із солодкого м’ятного цукру в Шоколадній Кімнаті, можна проплисти по Шоколадній річці на рожевому цукровому човні або поставити експерименти в Кімнаті винаходів з льодяниками, які ніколи не тануть. А ще поспостерігати за дресированими білками в Горіховій Кімнаті або відправитися на скляному ліфті в Телевізійну Кімнату.

Полярний експрес
(The Polar Express, 2004, США, мультфільм, фентезі)


Екранізація однойменної дитячої книги про незвичайну подорож маленького хлопчика на чарівному поїзді «Полярний експрес» на Північний полюс до Санта-Клауса в переддень Різдва. Хлопчик, який не вірив в існування Санта-Клауса, раптом отримує можливість відправитися на поїзді прямо до нього в гості!

Подарунок на Різдво
(Jingle All the Way, 1996, США, комедія)


Жахливо зайнятий на роботі батько постійно спізнюється на сімейні заходи. Після чергової «неявки» на виступ власного сина з карате він обіцяє купити йому на Різдво суперіграшку — Турбомена і, природно, в поспіху різдвяних клопотів благополучно забуває про обіцянку. Тепер нашому героєві треба встигнути знайти іграшку, тому що син не пробачить його, якщо він її йому не подарує.

Ельф
(Elf, 2003, США, Німеччина, фентезі, мелодрама)


Хлопчик з дитячого притулку Бадді Хоббс заповз у мішок до Санта-Клауса і так став прийомним сином одного з його ельфів. Ставши дорослим, Бадді вирушив на пошуки свого рідного батька, але виявилося, що того хвилює тільки бізнес, а власний син йому байдужий. Але Бадді знайомиться зі своїм зведеним молодшим братом, мачухою і красунею-дівчиною, які повірили в його історію і вирішили допомогти йому повернути людям віру у Санта-Клауса і дати тому шанс з’явитися на публіці.

Кошмар перед Різдвом
(The Nightmare Before Christmas, 1993,
США, мультфільм, мюзикл, фентезі)



Мультфільм розповідає про царство Хеллоуїн, царство страхів та жахів, де живуть мерці, виродки, чудовиська на чолі з царем жахів Скелетом Джеком. Під різдво Джек випадково потрапляє в місто Різдва, де дізнається, що десь є радість, добро і веселощі. Він закохується в це свято так сильно, що вирішує влаштувати Різдво для людей сам, спробувавши себе в ролі Санта-Клауса. Джек довго готується до цього і, щоб йому ніхто не заважав, доручає зграї місцевих хуліганів — викрасти Санту.

Немає коментарів:

Дописати коментар