Вітаю Вас на своєму блозі! Буду рада, якщо Ви знайдете для себе цікаву та корисну інформацію!

середа, 18 липня 2018 р.

10 неймовірно цікавих об'єктів Харківщини, які варто відвідати


Історія утворення «Солоного озера» пов'язана з пошуками родовищ природного газу і нафти на території Харківської області. У селі Антонівка Кегечівського району,  встановили бурову вишку і планували пробурити свердловину глибиною три тисячі метрів, щоб пробити соляну лінзу та відкрити доступ до газу та нафти. Але через надмірно високий тиск газ почав виходити потужним стовпом на поверхню, а земля навколо почала провалюватися.
     Утворився кратер діаметром 60 метрів, який поглинув бурову вишку і почав заповнюватися водою, яка, проходячи через поклади солі, стала дуже солоною.


Кицівська пустеля одна із двох пустель в Україні розташована в Печенізькому районі в селі Кицівка.





Краснокутський дендропарк один із кращих в України. Парк був заснований в 1809 році біологом І.Н. Каразіним. На сьогодні колекція рослин дендропарку налічує понад 350 видів.



Шарівський палацо-парковий комплекс ХІХ-ХХ ст. – стародавня садиба поміщика Ольховського, яку наприкінці ХІХ ст. викупив багатий німецький цукровар Леопольд Кенінг. 



У селі Пархомівка Краснокутського району, розташований один із кращих художніх музеїв України - Пархомівський історико-художній музей (відділення Харківського художнього музею).


Садиба "Наталівка" і парк засновані в 1884 р. промисловцем Іваном Харитоненко і названі на честь його улюбленої внучки. Його син вирішив створити в маєтку культурний центр і музей-церкву староруського мистецтва, для чого запросив сюди найталановитіших художників. Композиційним центром парку стала Спаська церква, побудована за проектом архітектора А. Щусева в 1911-13 рр. 


Крейдяні пагорби, що схожі на гори, що простягаються уздовж річки Оскіл в Дворічанському районі.






«Кварцовий кар'єр» у Нововодолазькому районі неймовірно цікаве місце. Утворилося внаслідок видобування піску, яке триває тут вже десятиріччями. Захоплює своєю красою та унікальністю. 


В НПП «Слобожанський», що в Краснокутському районі унікальні болотяні комплекси дозволили зберегтися деяким тваринам ще з часів останнього льодовикового періоду, багато з яких занесені до Червоної книги України. 

     
 «Співочі тераси» в селі Городнє Краснокутського району є унікальним місцем  не лише для України, але й Європи. Це незвичайний фруктовий сад у вигляді великого амфітеатру.



Немає коментарів:

Дописати коментар